Dier en Zorg Plan

Met goede zorg een leven lang gezond

Aanmelden voor het Dier en Zorg Plan vanaf 31 december 2021

In het Dier en Zorg Plan staat de gezondheid van uw huisdier centraal. Door uw hond en/of kat goede preventieve zorg te bieden voorkomt u dat ze ziek worden. U houdt parasieten buiten de deur, beschermt uw huisdier tegen besmettelijke dierziekten en door de gezondheidscontroles bespaart u niet alleen geld maar mogelijk ook leed bij uw huisdier. Voorkomen is immers beter dan genezen.

Met een vast bedrag per maand is uw huisdier verzekerd van de beste preventieve zorg en daarnaast bespaart uw ook nog eens veel geld op dierenartskosten.

Met het Dier en Zorg Plan wordt u volledig ontzorgd. De automatische herinneringen zorgen ervoor dat uw huisdier op het juiste moment de beste preventieve zorg krijgt.

Bespaar op de vaste dierenartskosten

 • Gezondheidscontrole door uw dierenarts​ 
  Om de gezondheid van uw huisdier goed in de gaten te houden wordt uw huisdier twee keer per jaar onderzocht door de dierenarts. De dierenarts voert een algemeen lichamelijk onderzoek uit. Dit onderzoek bestaat onder andere uit het controleren van het gebit, ogen, oren, vacht en op ectoparasieten zoals vlooien en/of mijten. Tijdens één van de gezondheidscontroles zal de dierenarts, indien gewenst, de jaarlijkse vaccinatie en eventuele aanvullende vaccinaties toedienen zodat uw huisdier weer een jaar beschermd is tegen gevaarlijke ziekten!
 • Jaarlijkse basisvaccinatie  
  Een keer per jaar wordt tijdens één van de gezondheidscontroles de gewenste vaccinatie toegediend. Het is belangrijk om uw huisdier tegen levensbedreigende ziekten te beschermen. Ieder jaar krijgt uw hond de kleine cocktail, een vaccinatie tegen de ziekte van Weil en iedere drie jaar de grote cocktail, tegen de ziekte van Weil en DHP (Distemper, Hepatitis en Parvo) en besmettelijke hondenhoest (kennelhoest). Katten worden jaarlijks gevaccineerd tegen niesziekte, en eens per drie jaar tegen niesziekte én kattenziekte.
 • Ontwormingsproducten 
  Ontworming doen we op maat! De richtlijn is 4 keer per abonnementsjaar, afhankelijk van het individuele huisdier. De frequentie kan dan ook variëren.
  Hiervoor worden de ESCCAP-normen gehanteerd. De producten voor de ontworming worden door uw dierenkliniek bepaald. Voor meer informatie, neem contact op met de dierenkliniek.
 • Vlooien- en/of tekenbehandeling
  Preventief handelen tegen vlooien en teken is uiterst belangrijk. Vlooien en teken kunnen bijvoorbeeld huidproblemen bij uw huisdier veroorzaken en ziekten verspreiden. Uw dierenarts adviseert u graag welk product u het beste kunt gebruiken. De frequentie van deze behandelingen is afhankelijk van de gebruikte producten. De producten worden per individueel huisdier beschikbaar gesteld voor één abonnementsjaar.
 • Gebitsreiniging
  De gebitsreiniging wordt eenmaal per abonnementsjaar met korting aangeboden. Niet inbegrepen zijn de met gebitsreiniging verband houdende kosten van narcose, eventuele extracties, röntgenfoto’s en medicatie.
 • Preventief bloedonderzoek 
  Het preventief bloedonderzoek wordt eenmaal per abonnementsjaar met korting aangeboden. Bij het bloedonderzoek kunnen afwijkingen, zoals bijvoorbeeld nier- en leveraandoeningen, tijdig worden gesignaleerd. 
 • Preventief urineonderzoek
  Het preventief urineonderzoek wordt eenmaal per abonnementsjaar met korting aangeboden. Bij het urineonderzoek wordt gekeken naar het soortelijk gewicht, eiwit, glucose, zuurgraad en naar het sediment in de urine van uw huisdier. Door dit onderzoek kan een infectie, blaasgruis en/of suikerziekte in een vroeg stadium ontdekt worden.
 • Geselecteerde voeding
  De beste voeding voor een aantrekkelijke prijs. Met het Dier en Zorg Plan krijgt u korting op geselecteerde voeding. Deze korting wordt berekend over het aankoopbedrag van de geselecteerde voeding die uw dierenkliniek aanbiedt. De korting heeft betrekking op zowel onderhoudsvoeding als specifieke dieetvoeding.
 • Afspraak met paraveterinair (dierenartsassistent)
  Voor een aantal preventieve behandelingen wordt u geholpen door de paraveterinair van de dierenkliniek. Hiervoor dient een afspraak gemaakt te worden in de kliniek.
  Er geldt geen maximale frequentie voor de afspraken bij een paraveterinair.

  Tijdens deze afspraak zullen onder andere, indien gewenst, onderstaande preventieve handelingen uitgevoerd worden:
  - Nagels knippen
  - Gebitscontrole
  - Voedingsadvies
  - Overig: Tijdens de afspraak bij de paraveterinair kunnen overige preventieve onderwerpen besproken en/of uitgevoerd worden.

Liever het Dier en Zorg Plan Plus pakket?

Met het Dier en Zorg Plan Plus pakket krijgt u naast de genoemde behandelingen extra kortingen aangeboden, zoals:

 • Aanvullende vaccinaties 
  Met het Dier en Zorg Plan Plus pakket krijgt u korting op verschillende aanvullende vaccinaties zoals Bordetella bronchiseptica en/of hondsdolheid (rabiës). Deze aanvullende vaccinaties beschermen uw huisdier extra tegen gevaarlijke ziekten, bijvoorbeeld als uw huisdier naar een pension of het buitenland gaat. 
 • Gebitsreiniging
  De gebitsreiniging wordt eenmaal per abonnementsjaar aangeboden. Niet inbegrepen zijn de met gebitsreiniging verband houdende kosten van narcose, eventuele extracties, röntgenfoto’s en medicatie.
 • Preventief urineonderzoek
  Bij het urineonderzoek wordt gekeken naar het soortelijk gewicht, eiwit, glucose, zuurgraad en naar het sediment in de urine van uw huisdier. Door dit onderzoek kan een infectie, blaasgruis en/of suikerziekte in een vroeg stadium ontdekt worden.
 • Preventief bloedonderzoek 
  Bij het bloedonderzoek kunnen afwijkingen, zoals bijvoorbeeld nier- en leveraandoeningen, tijdig worden gesignaleerd. 
 • Bloeddrukmeting
  Bij een bloeddrukmeting wordt er gemeten of een kat een te lage, normale of een te hoge bloeddruk heeft. Frequentie afhankelijk van individueel huisdier.
 • Wormenonderzoek
  Met een wormenonderzoek kan er getest worden op darmparasieten; haakworm, spoelworm, zweepworm en giardia. Hierdoor kan de dierenkliniek een antiparasitica advies op maat geven.

Vraag aan de balie van onze dierenkliniek of kijk op www.dierenzorgplan.nl voor meer informatie.
De volledige pakketinhoud van het Dier en Zorg Plan staat ook onderaan de pagina weergegeven.

Het Dier en Zorg Plan is geen verzekering

Het Dier en Zorg Plan biedt de beste preventieve zorg. Alle curatieve zorg maakt geen deel uit van het Dier en Zorg Plan. Onder curatieve zorg wordt verstaan: zorg die een genezende werking beoogt. Voor curatieve zorg biedt een dierenverzekering de uitkomst. Neem contact op met de dierenkliniek voor meer informatie.

Maandelijkse abonnementskosten

 • Kat Basis - €13,50

 • Hond Basis - €15,95

 • Kat Plus - €23,50

 • Hond Plus - €25,95

Aanmelden voor het Dier en Zorg plan kan vanaf 31 december 2021

Volledige pakketinhoud

Zie hieronder de volledige pakketinhoud van het Dier en Zorg Plan voor uw hond en kat.

Dier en Zorg Plan: Hond + Kat Basis Plus
Gebitsreiniging (1x per jaar)* 10% korting  
Gezondheidscontrole dierenarts (2x per jaar) 100% korting
Basisvaccinaties (tijdens gezondheidscontrole) 100% korting
Ontwormingsproducten 100% korting
Vlooien- en/of tekenproducten 100% korting
Afspraak bij de paraveterinair 100% korting, waaronder:
•  Nagels knippen
•  Gebitscontrole
•  Voedingsadvies
Geselecteerde voeding 10% korting
Aanvullende vaccinaties (tijdens gezondheidscontrole)** 25% korting  
Wormenonderzoek (4x per jaar) 40% korting  
Gebitsreiniging (1x per jaar)* 100% korting  
Preventief (intern) bloedonderzoek (1x per jaar) 100% korting  
Preventief (intern) urineonderzoek (1x per jaar) 100% korting  
*  Exclusief narcose, extracties, röntgenfoto’s en medicatie
**  Bordetella-bronchiseptica (kat), rabiës en besmettelijke hondenhoest