Gewicht

Een gezond gewicht

Een gezond gewicht is belangrijk voor uw huisdier. Overgewicht en obesitas kan de levenskwaliteit van uw hond, kat of konijn negatief beïnvloeden. Het zorgt dat de kans sterk stijgt op ziektes of aandoeningen (bv. diabetes, tumoren, hartfalen, artrose,...).

Tijdens de eerste controle zullen wij controleren of uw huisdier overgewicht heeft of niet. Indien dit het geval is zullen we u in de volgende controles begeleiden bij het afvallen van uw hond, kat of konijn. Deze gewichtscontroles zijn gratis en vrijblijvend en worden door onze assistentes verzorgd.

Als eerste kijken we hoe het komt dat uw huisdier aan overgewicht of obesitas lijdt en wat we eraan kunnen doen om deze een gezond gewicht te laten bereiken.

We starten een speciaal dieet dat caloriearm en tevens vezelrijk is wat ervoor zorgt dat jouw huisdier zich verzadigd voelt. Door middel van voldoende beweging worden calorieën verbrandt en de spiermassa en het uithoudingsvermogen op pijl gebracht.

Vervolgens kunt u om de vier weken op controle komen waarbij we uw kat, hond of konijn wegen en zijn of haar vorderingen bespreken. Verder wordt er een gewichtsgrafiek bijgehouden. Wanneer uw huisdier het gewenste gewicht heeft bereikt, wordt er gekeken hoe we terugval kunnen voorkomen.

Terug naar Preventieve zorg